Rossi nummer to under Monza Rally Show

Monza Rally Show er et årlig asfaltsrace med rallybiler, og det er blitt en tradisjon at Valentino Rossi deltar i dette. Han har allerede vunnet racet tre ganger, og i år ble han utfordret av blant annet Youtube-sensasjonen Ken Block, MXGP-mester Tony Cairolli og NASCAR-fører Kurt Busch.

Men det var tidligere F1-fører Robert Kubica som ble Rossis store konkurrent. Begge kjørte hver sin Ford WRC-bil, og det var ikke mange sekundene som skilte de to førerne de første dagene. På den sjuende runden hadde Rossi imidlertid en ledelse på over 16 sekunder mot Kubica, men det var fuktige forhold – noe Kubica trivdes med og utnyttet etter at Rossi gjorde en feil og fikk nærkontakt med rekkverket.

– Heldigvis kunne jeg gjennomføre racet, men vi tapte rundt ti sekunder, og nå er avstanden bare sju, uttalte Rossi etter etappen.

Kubica var raskest på de to siste etappene, og vant med 12 sekunder på Rossi, mens italieneren Stefano D’Aste ble nummer tre. Etter rallyet kjøres alltid et «Master Show» mann-mot-mann foran tribunene. I finalen så vi igjen Rossi og Kubica, og Kubica seiret på nytt – men bare med 0,65 sekunder.

I videoen er fokus lagt på Rossi og bilen hans.