ODO BINDT OOK OZC AAN DE ZEGEKAR.

Door Arno

Met de zwaarbevochten overwinning op BMC is ons vlaggenschip weer aan een mooie groene reeks bezig. De volgende tegenstander in de rij was OZC uit Rotterdam, waar in de heenwedstrijd met 11-14 van werd gewonnen. In de wetenschap dat in onze competitie de degradanten en de kampioen eigenlijk wel bekend zijn, zou je denken dat het een ontspannen wedstrijd kon worden. ODO heeft zich echter tot doel gesteld om de tweede positie vast te houden tot het einde. Er moest dus ook vandaag weer gewonnen worden, want de nummer drie Juliana 1 zit ons nog steeds op de hielen met maar één puntje verschil. Onder leiding van scheidsrechter Van der Bergh ging de wedstrijd van start. OZC liet direct weten dat zij niet van plan waren om ODO de punten cadeau te doen. Met strak verdedigen wisten zij het eerste aanvalvak van ODO aardig te ontregelen. Door de harde wind was het van belang om van de juiste kant de schoten te pakken, waardoor er beperkte mogelijkheden waren. Toch wist ODO al in de derde minuut de 0 van het bord te schieten met het doelpunt van Sanne A. De volgende ODO treffer zou lang op zich laten wachten, maar gelukkig stond de verdediging als een huis en kon er toch met 2-0 van vak gewisseld worden. Na twintig minuten verdedigen was het voor hen even wennen om nu de bal de andere kant op te spelen. Na een paar minuten wist Judith de voorsprong van ODO te vergroten. In de 25e minuut wisten de gasten uit Rotterdam dan ook de 0 van het bord te schieten uit een toegekende vrije bal. Toen was ook gelijk de deksel van de korf voor OZC, want een paar minuten later wisten zij de aansluiting weer te krijgen door de 3-2 te scoren. De laatste vijf minuten tot de rust zouden beide ploegen om en om scoren, zodat de kleedkamers werden opgezocht bij 5-4.
In de kleedkamer werden de spelers op scherp gezet door Dirk. Het zou de tweede helft veel beter moeten, want de doelpuntloze periode in de eerste helft duurde veel te lang. Ook in de tweede helft wist het eerste aanvalvak maar moeilijk de korf te vinden. Na een zestal minuten was Sanne A weer trefzeker met haar derde treffer en werd er weer van vak gewisseld. Met twee snelle doelpunten van Judith en Bart werd het verschil vergroot naar vier. Eline deed hier nog een schepje bovenop en bracht ODO op een veilige marge van vijf en leek de wedstrijd gespeeld. Er moesten nog wel vijfentwintig minuten gespeeld worden, dus tijd om achterover te leunen was er nog lang niet. Dit bleek al snel toen OZC met twee doelpunten op rij het verschil weer terug bracht naar drie. Het repliek van ODO kwam van Bart die weer voor meer lucht zorgde. Willem zat vandaag niet lekker in de wedstrijd en werd gewisseld voor Jesse in de hoop dat het eerste aanvalvak beter zou gaan lopen. OZC wist ook weer de korf te vinden, maar met het doelpunt van Jesse en Iris leek de overwinning voor ODO binnen te zijn. Mark gooide de wedstrijd tien minuten voor het einde in het slot door het verschil tot zes te vergroten. ODO zou deze wedstrijd rustig uitspelen en niet meer tot scoren komen, zodat OZC met hun laatste doelpunten de eindstand op 13-9 zetten. Weer een degelijke overwinning voor ons vlaggenschip, waarmee we nog op koers liggen voor de tweede plaats. In Sliedrecht ging vandaag de vlag in top bij Merwede, die met hun overwinning op SDO het kampioenschap binnen haalden. Felicitaties gaan uit naar de coach en het team van Merwede die dit seizoen helaas een maatje te groot bleken voor ODO. Voor ODO volgt volgende week de wedstrijd om de tweede plaats tegen de directe concurrent Juliana in Oud Gastel op hun grasveld. Een lastige wedstrijd weer voor ODO die pas om 19:00 uur zal beginnen in het Gemeente sportpark van Oud Gastel. Hopelijk werken de weergoden een beetje mee, zodat er meer mensen langs de lijn komen genieten van de wedstrijd en het avondzonnetje.