Vass Marta – chilensk skräll

Jag har lite uppkopplingsproblem för tillfället, vilket ställer till det. Men nu när jag har tillgång till nät en kort tid tänkte jag passar på att tipsa om morgondagens landskamper i Brasilien.

Om jag inte är helt fel ute så kommer Chile–Skottland (22.30) och Brasilien–Kanada (01.10) att sändas på den här länken eller den här.

I söndags vann Brasilien planenligt mot skotskorna med 3–1. Marta ser riktigt vass ut för tillfället. Hon gjorde ett av målen, och spelade snyggt fram till ett annat. De båda fullträffarna kan du se på det här klippet:

I den andra matchen skrällde Chile rejält och vann med 1–0 mot världsnationen Kanada. Jag såg de sista 20 minuterna, och noterade då en rejäl kanadensisk press. Laget borde ha gjort minst ett mål under den tiden. Chile var bara över mittlinjen en gång under perioden. Då fick man dock frispark, som sköts stenhårt i ribban.

På det här klippet noteras att Chiles segermål tillkom på en inläggsfrispark som Örebromålvakten Stephanie Labbé missbedömde rejält:

I morgondagens matcher avgörs det vilket lag som får möta Brasilien i finalen. Kanada måste sannolikt vinna mot Marta med vänner om det skall bli en drömfinal.